Fur Whisky

Fur er den ene af de fire øer, som vi her på Søgaard Destilleri har udvalgt, til samarbejdet med fremstillingen af vores danske ”ø-whisky” kaldet Vindblæst. En dansk whisky, hvor maltbyggen i dette tilfælde er vokset op på Fu,r og hvor whiskyen også kommer til at lagre i 3 år, indtil den er klar til at komme på flaske.

Vi glæder os til at kunne sætte salget i gang på vores Danish Island Whisky Vindblæst!

Fur er en lille ø i Limfjorden, der ligger nord for Salling. Øen når du med færgerne ”Sleipner-Fur” og “Mjølner-Fur”, der sejler over Fur Sund til Branden.

På øen bor Hans Madsen, bedre kendt som ”Madsen-Hans” af de lokale, som finder frem til hans maskinstation, der ligger et stykke vej uden for Nederby. Sammen med sin kone Lissy Madsen har han drevet Furmaskinstation og Fogedgården siden 1976. De dyrker normalt hvede på gården, da det giver det største udbytte. Maltbyggen til Fur Whisky gror nu i en god blanding sandmuldet jord, og på et stykke med mere stiv lerjord, det tilfører kentegnet og den unikke smag til whiskyen.

”Vi glæder os til at smage resultatet af maltbyggen dyrket her på Fur”, siger Hans Madsen, der dog endnu ikke selv er den store whiskydrikker.

Fur er den lille ø med store oplevelser. Der er stejle molerskrænter, der består af aske og 55 millioner år gamle fiskefossiler, som heldige kan finde på rundt på øen. Ølbrygning er en kendt disciplin på øen, hvor man nu ser frem til at få sin egen whisky, som kan skænkes for besøgende på øen.

”Jeg ved ikke, hvorfor det lige var os, der blev udvalgt, men det er vi stolte over. Vi syntes ideen var spændende, og vi glæder os til at være med i noget nyt”, fortæller Hans Madsen.

Den første lagring begynder i foråret 2019, hvor whiskyen ankommer med færgen og sættes til opbevaring på Fogedgården hos ”Madsen-Hans”.

De øvrige tre øer er: