Fur Whisky
Fur er den ene af de fire øer, som vi her på Søgaard Destilleri har udvalgt, til samarbejdet med fremstillingen af vores danske ”ø-whisky” kaldet Vindblæst. En dansk whisky, hvor maltbyggen i dette tilfælde er vokset op på Fu,r og hvor whiskyen også kommer til at lagre i 3 år, indtil den er klar til at komme på flaske.
Fur er en lille ø i Limfjorden, der ligger nord for Salling. Øen når du med færgerne ”Sleipner-Fur” og “Mjølner-Fur”, der sejler over Fur Sund til Branden.
Vi hedder Berit og Erik Holmboe og bor på Fur,en lille ø i limfjorden.
Fur er nok mest kendt for sit moler, fossiler og den skønne natur. Ølbrygning er kendt fra Fur Bryghus og nu ser vi frem til også at have egen whisky.
Vi bor på Nr. Lundgaard som vi overtog i 2003 hvor vi har drevet planteavl og avl af kødkvæg hvor vi primært sælger kødet til private.Vi har tre børn og 5 børnebørn
Produktionen blev omlagt til ren økologi i 2017
Vi er stolte af at være blevet udvalgt til at dyrke maltbyg til whisky produktionen. Maltbyggen bliver hos os dyrket på en blanding af sandjord og den lidt mere stive lerjord iblandet det unikke moler som kun findes på Fur og på Mors .