Velkommen til Vindblæst Whisky, vores nyeste skud på stammen!

Vindblæst er en unik whiskyserie, der produceres i Danmark, med smagsnoter fra landbrugsjorden på fire af Danmarks mange øer. Fra gammel tid blev whisky produceret i Skotland. Danmark ligger behageligt på samme breddegrad og miljøet er velegnet til whiskyproduktion. Det faktum kombineret med en ægte glæde over ”livets vand” og en ægte skabertrang, er baggrunden for et unikt samarbejde mellem fire landmænd og Søgaards Destilleri.

Landmænd, – og øboere fra Livø, Læsø, Fur og Egholm. Hver ø har egne unikke vækstbetingelser, der vil afspejle sig i smagen af den nye maltwhisky.

I foråret 2018 blev der leveret en portion såsæd af samme økologiske produktion til hver af de fire landmænd. En særlig maltbyg ”Odyssey”, som er velegnet til whisky produktion. Målet var klart: I skal skabe den bedst mulige maltbyg til whiskybrygning. En brygning, der sikrer Vindblæst Whisky sit helt eget kendetegn.

Efter høsten i sensommeren 2018, er byggen fra hver af de fire øer,

blevet maltet hver for sig, så produktionen er klar til opstart i foråret 2019. Produktionen foregår på Søgaards Destilleri i Aalborg. Når den første whisky er lagt på egetræsfade, der er importeret fra det anerkendte whisky-brand Jack Daniels, skal vi vente tålmodigt i tre år, mens lagringen foregår.

Lagringen er et kapitel for sig. Whiskyen sejles ud til den enkelte ø, hvor den opbevares hos landmanden. Egetræsfadene placeres i containere, med rette temperatur, lys og kameraovervågning. I den enkelte container er der vinduer, på den måde kan du besøge, se og følge med i produktionen.

Efter den første lagring hældes whiskyen på flasker og på 30 liters fade, disse laserbrændes med Vindblæst logoet. Laserbrænderen er indkøbt og klar til brug. Ventetiden kan du bruge til at investere i din egen ø-whisky lagret på ægte egetræsfad. Er du til mindre portioner kan du købe en flaske, en række mindre smagsprøver eller en flaske fra hver ø. Et besøg på den enkelte ø kan give dig en fornemmelse af, hvilken type du foretrækker.