Vindblæst Whisky
Danmarks første islander whisky
Historien om Vindblæst
Vindblæst – Danish Island Whisky begyndte sin rejse i foråret 2018, og i 2019 var man i gang med det første batch.
Man ville lave en whisky, der kunne måle sig med de skotske whiskyer, fordi Danmark er på samme breddegrad som Skotland, og dermed burde have de samme egenskaber klimamæssigt og dyrkningsmæssigt.
Der er på begge steder mange smukke vindblæste småøer. Men der skulle være noget helt distinkt, som ikke mange andre havde begivet sig ud i. Nemlig betydningen af terroir i produktionen af whisky. Det jord, kornet dyrkes i, har nemlig en kæmpe betydning for slutproduktet.
Et samarbejde op med 4 forskellige øer – Livø, Læsø, Egholm & Fur blev sat op.
De skulle alle sammen dyrke sorten ”Odyssey”, som er specielt egnet til whiskyproduktion. Det forskellige terroir på de fire øer skulle vise sig at skabe anderledes smage fra ø til ø.
Råspritten bliver lagret på Jack Daniels bourbon egetræsfade, og i 2023 blev det første Vindblæst – Danish Island Whisky tappet på flaske og nydt til en kæmpe whiskylancering på musikkens hus blandt nogle af de bedste whiskyfolk i verden.




